Széchenyi Terv Plusz

Széchenyi Terv Plusz

Sajtóközlemény

A Boy-West Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2022. 06. 16.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a BOY-WEST Kereskedelmi Kft., mint Kedvezményezett a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03860 azonosító számú, „A Boy-West Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése” című projektjének megvalósítására 89,48 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Kedvezményezett neve: BOY-WEST Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: A BOY-WEST Kft. fuvarozói tevékenysége nem csak hazai, hanem a nemzetközi piacra is kiterjed, emellett pedig folyamatosan bővíti logisztikai tevékenységeit is: logisztikai folyamatok tervezése és megvalósítása úgy, mint a lerakodás, tárolás, felrakodás, nyilvántartás. Bővülő partnereik igényeit csak egy újonnan megépülő 850 m2-es raktárral tudják kielégíteni. Az új raktárnál dokkoló kapus rámpás lehetőség került kialakításra, mellyel sokkal hatékonyabb lesz a logisztikai munka. A beruházás a logisztikai/raktározási kapacitás bővítését célozza meg a BOY-WEST Kft. telephelyén.

A projekt elemei:

  • Építési beruházás: Pályázó a meglévő gazdasági besorolású telephelyén meglévő 4. sz. raktárcsarnokát bővítette hosszirányban, a meglévőjével azonos acélszerkezettel, további 6 keretállással. A meglévő rész az északi oldalon új ipari kaput kapott, amely elé új előtető készült letámasztott kivitelben. A bővítmény bruttó alapterülete 499,20 m2.
  • Megújuló energia: 2 db 11-11 kW-os, osztott rendszerű levegő-víz hőszivattyú került beépítésre a meglévő irodaépület fűtésére-hűtésére és HMV-ellátására.
  • Eszközbeszerzés: 2 db különböző Jungheinrich elektromos homlokvillás targonca került beszerzésre. Az egyik paraméterei lehetővé eszik, hogy az árúért a kamionok rakterébe be tudjanak közlekedni és ne kézi munkával legyen ki és be pakolva a raktározandó áru, a másik pedig az újonnan megépült raktárban és kültéri nagyobb tárgyak mozgatásához szükséges. E gépek beszerzése a hatékony munkavégzést és a rakodási idők felgyorsulását is eredményezi alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek mellett. Ezen kívül 1 db CATERPILLAR 262D3 univerzális minirakodógép is beszerzésre került, mely multifunkcionális funkciót tölt be a cégnél a számos hasznos rá csatolható adapter segítségével. A rakódó villa felcsatolása után egy hatékony kültéri targoncaként fogja megoldani azokat a kültéri rakodási szituációkat is, amelyeket a beltéri targoncákkal nem tudott eddig a cég megoldani. Téli időszakban a rácsatolható tolólappal megoldható a telephely hóeltakarítása, multifunkcionális kanalával pedig az ömlesztett árú deponálását, ill. teherautóra való felrakását oldódik meg.
  • A projekt részét képezi még egy 100 órás angol alap nyelvtanfolyam a cég 1 fő munkatársa részére. Nemzetközi szállítmányozással foglalkozó vállalkozásként fontos a munkatársak nyelvi képzése is.
  • Valamint a projekt keretein belül üzleti felhőszolgáltatás igénybevételeként egy Offline irodai csomag (Microsoft 365 Vállalati standard verzió) kerül előfizetésre 4 fő felhasználó részére. Célterület: 06. Táv- és csoportmunka támogatás.

A megvalósulás helyszíne: Zalaegerszeg, Juhász Gyula utca 15.

A szerződött támogatás összege: 89 483 250 Ft

A projekt befejezési dátuma: 2023.03.31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További információ kérhető: Paksa Gyula ügyvezető (+36/30-957-2151, )

Express Transport
Boy-West Kft.
Telefon: +36 92 510-501
E-mail:
Partnereink:
Edelholz Faipari Kft. Elanders Hungary Kft Lagela Ganzeg Kft 3B hungária Schneider Electric Pylon
Széchenyi 2020
Széchenyi Terv Plusz